COLLA DE DIABLES DE MOLINS DE REI, L'AGRUPA


La Colla de Diables de Molins de Rei, l'Agrupa, va fer la seva primera aparició el 8 de juliol de 1989 en el Correfoc del que llavors era la "Setmana de la Joventut" de Molins de Rei, en un moment d'ebullició i ressorgiment de la cultura del foc a Catalunya i, molt particularment, al Baix Llobregat.

La Colla va sorgir de la voluntat d'un grup de joves vinculats a l'Esplai l'Agrupa de crear un grup amb arrels en la tradició popular i el món del foc. Després de cercar en què es podia aportar quelcom des d'aquest vessant a la vida cultural de la Vila, decideixen encetar aquest projecte. La idea depassa de seguida el grup inicial i pren entitat pròpia, i es constitueix la Colla, com a secció de l'Agrupació Folklòrica de Molins de Rei, l'Agrupa.

Des del seu inici la Colla es va marcar com a objectius principals difondre la cultura popular vinculada a la tradició dels diables, promoure actuacions i espectacles de foc, i participar en correfocs arreu de Catalunya i promoure l'intercanvi amb d'altres colles de diables.

Al llarg dels més 25 anys d'història, això és el que ha fet els Diables de Molins: correfocs a la Vila i arreu de Catalunya, amb motiu d'intercanvis i trobades, i espectacles de teatre i foc per a les celebracions més diverses, des d'inauguracions d'espais públics fins al pregó de la nostra Festa Major. Els moments més especials del nostre calendari de foc, ja que estan lligats a nosaltres des dels seus inicis, són el Correfoc de Festa Major, que fem sempre a finals de setembre (el divendres abans o després de Sant Miquel) junt amb altres grups de foc que després van anar apareixent a la Vila, i el Correfoc de Primavera, al maig, lligat a la Festa de Primavera de l'Agrupa.

Durant tot aquest temps, són centenars de persones les qui en un moment o altre han deixat una part del seu temps per contribuir a engrandir i millorar aquest projecte modest que s'ha fet gran. A totes elles, gràcies.

A partir de l'any 2012, la Colla fa un pas més amb la creació d'un grup de Diables Infantils, obert a tots els infants i joves de Molins de Rei, amb un enorme èxit de convocatoria. Així, ara els diables grans comptem amb una pedrera que apunta molt bones maneres i que és capaç de superar ben aviat tot el que han fet els seus predecessors. La Colla Infantil compta també amb el seu grup de Percussió.

El 2014, any de la celebració del 25è aniversari i farcit d'actes amb aquest motiu, la Colla decideix resoldre un assumpte pendent des del seu inicis: integrar-se a la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

Tant la Colla gran com la infantil estan integrades per unes seixanta persones cadascuna, comptant diables, encenedors, percussió, etc.

Per saber-ne més, contactar-nos i seguir-nos:

 

Correu electrònic: diablesmolins@gmail.com

Web: www.diablesmolins.cat

Adreça: C/ Rafael Casanovas 26

Codi postal:08750

Població:Molins de Rei

Telèfon:691885078 Marc Fernandez

Xarxes socials

Facebook Twitter

Facebook

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat