Colla de Diables de Montmeló


La Colla de diables de Montmeló va néixer l'any 1997, va ser batejada pels veïns i companys de foc, de la colla de ball de diables de Montornès del Vallès. La colla en els seus inicis comptava amb un grup d'uns 15 diables, 4 tabalers i en Llucifer. Ara ha crescut en nombre i ha incorporat: la secció jove i infantil, una bèstia de foc i dues diableses.

És una de les colles més joves de la comarca i malgrat aquesta joventut, és segons el llibre " Les Colles de Diables al Vallès Oriental" de David Bassa, una colla singular.
<>

ACTIVITAT
La seva activitat principal és el correfoc de la Festa Major del municipi, que acostuma a ser l'últim dijous del més de juny. L'any 2002 va engegar una nova activitat en el marc de la Festa Major de Montmeló, "El Plaça Foc", un espectacle estàtic de foc i música. Aquestes són fins ara les principals activitats, però no les úniques, també està present a la festa de St. Joan amb l'encesa de la foguera, a la nit de cap d'any amb l'organització de la celebració de les 12 campanades, i participa activament a la vida del poble amb la col·laboració amb d'altres entitats.

UNA MICA D'HISTORIA
Fruit del saber fer de la colla i de la voluntat expressada per molts joves del poble de voler formar-hi part, es va engegar l'any 2005 la colla jove, composada per joves de 12 a 17 anys. Això va suposar un gran creixement en el nombre de socis i una nova dinàmica a l'organització de la colla.
L'any 2006 es va celebrar el 10è aniversari de la colla, amb la realització de diversos actes però els més emblemàtics van ser la lectura del pregó de la festa major i la presentació de la primera de les bèsties de la colla: en Vibrot, una bèstia de foc amb 7 punts de foc, 3 metres d'ample ,4 d'alçada i 5 de llargada.
L'últim gran aconteixement ha estat la creació de la colla infantil l'any 2008, que a banda d'un nou creixement en el nombre de socis, que ja supera de llarg el centenar, ha estat una bona dosi de nous aires i nous projectes.

ACTUALITAT
La colla actualment està composada per diables, tabalers i grallers dividits en tres seccions, adulta, jove i infantil, i una bèstia de foc que és ballada per la colla adulta.
Per tal d'organitzar les activitats de la colla es realitzen reunions setmanals els dimecres de 20 a 22h al local de l'entitat situat a la Granja Dos Mercedes (G2M) al C/Nou, 34 de Montmeló, i una "diablura" (trobada de cap de setmana a una casa de colònies) el primer cap de setmana de Febrer. A banda d'això, també es realitza l'assemblea anual que serveix per aprovar el projecte del curs i escollir la junta directiva.

Correu electrònic: info@diablesmontmelo.com

Web: www.diablesmontmelo.com

Adreça: C/ Folch i Torres s/n

Codi postal:08160

Població:Montmeló

Telèfon:isma jimenez - 649691975

Xarxes socials

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Instagram

Més imatges

Més vídeos

Deixa'ns la teva consulta

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable: Federació de Diables i Dimonis de Catalunya

Finalitat: Posibilitar el contacte amb l'usuari interessat.

Legitimació: En acceptar la política de privacitat i enviar el missatge, l'usuari consenteix l'enviament.

Destinataris: Les dades recopilades no són cedides a tercers.

Drets: L'usuari té dret a accedir, rectificar, limitar i suprimir les seves dades.

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si sou un visitant humà i per prevenir enviaments automàtics de correu no desitjat.

Troba'ns

Adreça:

Plaça de Dalt, nº10, 43365 Alforja (Tarragona)

Correu:

junta@diables.cat